19 september 2024

Nieuwe, creatieve verbindingen op Pak Het Podium matchingsavond

Pak Het Podium, het project dat 14 amateurkunstproducties helpt tot leven te brengen, heeft een mooie mijlpaal behaald: de matchingsavond op 18 september in het Agora theater. Tijdens deze avond maakten de deelnemende amateurkunstenaars kennis met de professionele, jonge kunstenaars die hen gaan ondersteunen in de ontwikkeling van de producties.

Voor de matchingsavond waren alle 14 gekozen deelnemers en meer dan 20 jonge, professionele makers uitgenodigd. De fantastische plannen van de Pak Het Podium deelnemers worden niet alleen uitgevoerd, maar de bedenkers krijgen ook begeleiding op maat, ondersteuning van een professionele maker, extra publiciteit en een geldbedrag van maximaal € 5.000.

De koppeling met een professionele maker werd op de matchingsavond geïnitieerd. Hier kwamen de deelnemers voor het eerst samen met de professionele makers om in een speeddate opstelling kennis te maken met elkaar. In rondes van 7 minuten stelden de makers en deelnemers zichzelf en hun artistieke visie een-op-een aan elkaar voor. Vervolgens hielden deelnemers bij welke makers hen aanspraken, en hielden andersom de makers bij welke producties zij graag willen ondersteunen.

Ondanks een avond met meer dan 10 speeddates per persoon, werd de avond vooral als interessant en leuk ervaren. Maker Iris zegt hierover: “ik was bang dat alle projectplannen aanhoren me energie zou kosten, maar al deze diverse projecten geven me juist nieuwe energie!” 

Ook de deelnemers waren erg positief over de speeddates van de avond. Sterker nog, het aantal artistieke matches was voor sommigen wel erg groot. Deelnemend koppel Duo ZoZo zegt: “we zijn overladen door alle nieuwe connecties. Nu moeten we kiezen, want het zijn er te veel!” 

Na een inspirerende avond vol verbinding, hebben alle deelnemers en makers hun beoordelingsformulieren ingeleverd. Op basis van de uitkomsten van de matchingsavond, wordt binnenkort bekendgemaakt welke deelnemers en makers een definitieve match zijn voor Pak Het Podium. Met deze nieuwe connecties op zak, gaan de deelnemers samen met de makers de producties verder ontwikkelen en innoveren.

Pak het Podium is een project van Kubus en Kunstlink Flevoland, en wordt gefinancierd door Fonds voor Cultuurparticipatie, het Cultuurfonds Flevoland, gemeente Lelystad en provincie Flevoland.